Information

Vi er blevet udfordret i DM for hold…..

Kære medlemmer,
 
DM i håndbryg finalen er i år tilbage på scenen i Lokomotivværkstedet lørdag den 13. maj kl. 15. Dog bliver det også live streamet hvis man ikke er til stede på dagen og gerne vil overvære det..

Danske Øldommer og DØE har snakket om at udvikle DM finalen og måske også involvere publikum, derfor er det på tegnebrættet at DM for hold (bryglaug/klubber) måske kommer til næste år?

Da det blot pt. er en idè og da tiden er knap, er der i år ved at blive lavet en mindre “test version” af DM for hold, hvor vi sammen med Køge Håndbryggerlaug er blevet udfordret i at dyste mod hinanden, hvor vi begge skal brygge en amerikansk pale ale og hvor det er publikum der om lørdagen på DØE øl festivalen er med til at afgøre, hvilket Håndbryggerlaug der har brygget den bedste amerikanske pale ale 2023.
Selve konceptet og reglerne er endnu ikke helt på plads, de bliver til løbende. Men som udgangspunkt er det en stilarts øl og publikum får udleveret stilartsdefinitionen så de kan prøve skele til den, eller bare stemme på den de bedst kan lige. Et par øl dommere vil bedømme øllet live på senen og som udgangspunkt stemmes der 50/50 mellem publikum og øldommere.

Men, det kan dog kun lade sig gøre hvis vi kan samlet et hold der har tid og lyst til at brygge øllet medio/ultimo april og sørger for at det er klar til smagning den 13. maj. Man behøver ikke at kunne deltage på festivalen om lørdagen, vi skal blot sørger for at øllet brygges og er afleveret til tiden.

På tirsdag den 14. marts kl. 19 mødes vi i klubben og snakker opskrifter og lægger en plan for hvordan vi kan slå Køge Håndbryggerlaug.
– Derfor, vil du være med så mød op og byd ind. Det kan kun lade sig gøre hvis nogen samler handsken op!
 
Har du tips og opskrifter og måske endda en smagsprøve på en pale ale du har brygget, så medbring gerne så vi kan lave det bedste af det bedste. Er du forhindret på tirsdag men gerne vil deltage i holdbrygget, så skriv tilbage her på mail.
Højt skum
Kim Bille Christensen
Formand – Herlev Håndbryggerlaug