Information

Årets Klubmester i Herlev Håndbryggerlaug 2020

Kære medlemmer,

Velkommen til kåring af årets Klubmester 2020. I år på en noget utraditionel måde, nemlig her på e-mail på Mortensaften og midt i andestegen.

Der er i år blevet indleveret seks øl i stilarten 11, mørk belgisk ale som dyster om titlen årets klubmester 2020. I år er der også blevet indleveret øl uden for klubmester kategori, hele fem øl i tre stilarter.

Indledningsvis vil jeg starte med at komme med et lille øv. Vi har i Herlev Håndbryggerlaug meget få og simple regler for at kunne deltage i klubmesterskabet, og få bedømt sin øl, både i årets stilart men også udenfor stilart.

Med simple regler mener jeg i forhold til at indlevere øl til DM, da vi i Herlev Håndbryggerlaug ikke går op i at øllet skal være af en bestemt flasketype, eller at der kun må være en bestemt farve kapsel. Det eneste vi har af krav, er at der kun må stå et medlemsnummer og hvilken stilart øllet er, og at der skal indleveres 2 stk. 50-66cl eller 4 stk. 0,33cl flasker af hver type. Har man flere øl i samme stilart, kan der skrives (1) og (2).

Derfor er det rigtigt ærgerligt at opleve, at nogle kun skriver på kapslen, nogle skriver initialer i stedet for medlemsnummer, og 1:2, 2:2 i stedet for (1) og (2), og nogle indlever tre flasker i stedet for fire og nogle etiketter/tape er bare svære at læse fordi det er sjusket skrevet?

Dette er ikke kun en bemærkning fra formanden, dette er også blevet bemærket af dommerne og de beder om at vi strammer op og skærper kravene i stil med DM og derfor var nogle flasker tæt på at blive diskvalificeret. 

Alle øl er dog blevet bedømt, men kun øl i klubmester kategorien har fået supplerende kommentar på bedømmelsesskemaerne fra øl dommerne.

Kommentar fra øl dommerne:

Det generelle niveau i konkurrencen er fint og nogenlunde som sidste år. Vi kan dog også konstatere, at der blandt de indleverede øl uden for konkurrencen var et noget højere niveau. Vi vil opfordre til, at man støtter op om konkurrencen, og derfor indsender i den kategori, som konkurrencen dækker.

Vi vil foretrække en tydeligere etikettering, så den er på niveau med det krævede ved DM i håndbryg.

Vi vil også anbefale, hvis man har flere øl i samme stilart, at man inden indsendelse smager kritisk på øllet og kun indsender den eller de øl, som holder et vist niveau.

Vi starter med øl udenfor klubmesterkategorien hvor der er indleveret øl i tre stilarter:

 • 2G – Chresten og Thor Jepsen – 44 point
 • 5A – Dennis Morre og Kim Bille Christensen – 41 point 
 • 5B – Henrik Bach – 29 point
 • 9E (1) – Chresten og Thor Jepsen – 42 point
 • 9E (2) – Chresten og Thor Jepsen – 39 point

Så kommer vi til det vigtigste, øl indleveret i stilarten 11, mørk belgisk ale og årets klubmester: 

 • nr. 6 – Kent Brunsted og Tommy Haase – 11B (1) – 21 point
 • nr. 5 – Gert Maegaard – 11A – 33 point
 • nr. 4 – Kim Danø – 11A – 34 point
 • delt nr. 2 – Tonni Palm Varbæk – 11B – 37 point
 • delt nr. 2 –  Kent Brunstedt og Tommy Haase – 11B (3) – 37 point
 • nr. 1 – Kent Brunstedt og Tommy Haase – 11B (2) – 39 point

STORT TILLYKKE TIL ÅRETS KLUBMESTER 2020 KENT BRUNSTEDT OG TOMME HAASE

Bedømmelsesskemaerne sendes efterfølgende på e-mail til hver deltager

Hvad sker der så med de sjatter vi plejer at drikke på denne aften? Dem drikker bestyrelsen på førstkommende bestyrelsesmøde…

Højt skum
Kim Bille Christensen
Formand – Herlev Håndbryggerlaug