(1) Fællesbryg til Herlev festuge

Kære medlemmer,

Igen tak for stort fremmøde i aftes hvor planerne for fællesbryg til Herlev festuge blev lagt.

5 øl typer blev forslået. Mest spændende er nok, at den ene type deles ud i 4-5 forskellige versioner. Så der kommer løbende udskiftning så hanerne og Herlev borgerne må derfor komme igen og igen for at smage, hvis lige den øl de også vil smage så ikke er på. Vi håber at det bliver en succes.

Følgende øl typer og bryg ansvarlige, samt bryg assistenter blev forslået

Stout:
– Bryg ansvarlig: Kent
– Bryg assistent: Tommy, Alex, Henrik B, og Henrik S.
– Brygdato: lørdag den 14. kl. 8.30

Belgisk double:
– Bryg ansvarlig: Henrik B.
– Bryg assistent: Mangler – Meld dig gerne!
– Brygdato: Tilgår senere

IPA:
– Bryg ansvarlig: Henrik S.
– Bryg assistent: Keld K. og Thor
– Brygdato: Tilgår senere

Champagne øl:
– Bryg ansvarlig: Kent og Dennis W. A.
– Bryg assistent: Henrik S.
– Brygdato: Tilgår senere

Pilsner:
– Bryg ansvarlig: Chresten
– Bryg assistent: Thor, Patrick og Dennis W. A.
– Brygdato: Tilgår senere

Hvorfor så lige en pilsner?
– Det blev forslået at der brygges en pilsner og at den brygges med W-34/70 som gære godt mellem 9-12*. Dette bryg deles i 4-5 versioner, så vi både kan servere den rene pilsner øl, men også i versioner med eks. Hyldebær, Mango, Hindbær og Kirsebær, alt efter hvad der kan skaffes?
– Har du adgang til egnet frugt som kan bruges, frisk, frossent eller andet, så sig gerne til!

Der brygges samlet ca. 400L øl som fordeles på klubbens fustager og lidt flasker som vi kan smage på og det er selvfølgelig mere øl end vi har fustager til. Men vi håber at nogle medlemmer vil låne klubben et par ekstra fustager?

Alt øl skal brygges inden skolens sommerferie og de brygansvarlige har nu ansvaret for, sammen med Kent at kordinere opskrift og indkøb. Og sammen med deres brygassistenter, at fassætte datoer for brygning, omstikning og tapning og hurtigst muligt reservere og offentliggøre datoerne på hjemmesiden, så alle kan være med!

Det vil sige at alle kan deltage og hjælpe i fællesbryg og alt info og datoer kommer til at ligge på hjemmesiden under “Herlev festuge 2023”. Så følg med der og se hvornår der bliver opslået datoer for brygning, omstikning og tapning. Og husk at som bryghjælper, kan du altid møde op og give en hånd med.

OBS:
– Husk fællesbryg lørdag den 14. januar kl. 8.30
– Husk tilmelding til gule æter, senest den 18. januar!

Højt skum

Kim Bille Christensen
Formand – Herlev Håndbryggerlaug