Ture og besøg

2021 Jubilæumstur til Bryggeriet Refsvindinge
2019 Besøg på D´øl

Lørdag d.5/10 2019 skulle håndbryggerlauges medlemmer besøge bryggeriet D´øl i Osted. Turen dertil forgik med tog og bus, under kyndig ledelse af Kent.

Vel fremme fik vi en rundvisning, og smagte på bryggeriets vare. Efter runvisningen blev der grillet.

2019 Bicycle Brewing

Tirsdag den 26/2 2019 mødtes håndbryggerlauges medlemmer på Østerbro for at aflægge Nanobryggeriet Bicycle Brewing et besøg.

Ejer, brygger og bartender Alex viste stolt sit bryggeri frem, og vi fik lejlighed til at smage på 4 af hans øl. Hoppy Peter, Handlebar rye, Long john og Kickstand hoppy brown.

Efter besøget gik turen til ølbaren Tap10 hvor der blev indtaget en øl.

2018 En ud af huset oplevelse (Christiansborg)
En råkold tirsdag i november mødtes 23 medlemmer foran trappen til Christiansborg for at få ”en ud af huset oplevelse”.
Indenfor i varmen ventede Morten Bødskov (S) som havde inviteret Herlev Håndbryggerlaug på en rundvisning rundt på Borgen. Vi startede med at liste ind på tilhørerpladserne for at hører lidt om hvordan en debat forgår. Derefter tog Morten Bødskov os rundt i huset og fortalte om Folketingets arbejde, Grundloven og folkestyrets udvikling og meget mere.
Efter ca. 90 minutters rundvisning begav Herlev Håndbryggerlaug sig i raske skridt de 650 m der er til GODT ØL i Knabrostræde, hvor værten havde reserveret plads til os alle og ventede med godt øl.
En anderledes og hyggelig klubaften.
2018 Besøg hos Braunstein

Lørdag den 21 april mødtes 14 håndbryggere på Herlev station for at starte rejsen til Køge, hvor vi skulle på bryggeri besøg hos Braunstein.
På togturen kunne der nydes 4 stk. særligt udvalgte øl og salt stænger, som blev udleveret.

Vel ankommet til Køge kunne vi starte bryggeribesøget. Vi fik en fin og spænderne rundvisning, og endte i baren hvor der var mulighed for at smage på de forskelige øl der bliver lavet på stedet.
Der blev også serveret Whiskey og Rom, som Brauinstein også laver.

Efter besøget blev der serveret lækre sandwich på havnen, hvor forårs solen varmede dejligt.

Herefter bevægede forsamlingen sig til Hugos kælder, hvor blev der  blev nydt mange forskællige slags øl.

Inden solen gik ned tog vi turen tilbage mod København, nærmere bestemt Godt Øl hvor dagens sidste øl blev indtaget.

2018 Besøg hos SPYBREW

15 Herlev håndbryggere trodsede den Sibiriske kulde, og drog tirsdag den 27. februar 2018 mod Hvidovre for at besøge det lille bryggeri SPYBREW.

Her blev vi vel modtaget af brygmester Jens Lynge Larsen, som viste hans bryganlæg frem i et meget lille kælderrum under villaen i Hvidovre, og fortalte om hans 10 år som håndbrygger, inden han fik godkendt og stiftet SPYBREW i 2014.

Tre haner var i dagens anledning klargjort med Undercover Pale Ale, Santa’s Frosty Nuts og BLACK WATER STOUT. Derudover fik vi smagt på en dejlig frisk påske ale, som var under coldcrash i hans nyeste legetøj, Bright Beer tank, inden den skulle tappes. Det tegner til at blive en god påske ude på øl barerne.

Tak til Jens Lynge Larsen SPYBREW for en hyggelig og inspirerende aften.

2017 Besøg hos DTU
 • 26. september 2017
  Bryggeri besøg på DTU
  Herlev Håndbryggerlaug besøgte DTU Bryghus i Lyngby som blev til under en julefrokost på DTU og hvor vi af stifter, Levnedsmiddeltekniker og brygmester Preben Bøje Hansen, fik en grundig gennemgang af brygprocessen i det bryganlæg han selv har udviklet til DTU. Vi fik et indblik i hvad der bliver eksperimenteret med på DTU Bryghus og hvordan forskere og studerende arbejder og afprøver nye ideer for at udvikle bæredygtige processer og hvor metoder til at separere og filtrere eksempelvis maske (restprodukt fra ølbrygninge) videre til andre led i fødevarekæden bliver forsøgt.
  Samtidig med at Preben fortalte og medlemmerne spurgt, blev der serveret 4 forskellige øl som alle var brygget på DTU Bryghus. Vi smagte følgende:
  – En ”lys” Brown ale som var brygget på det tynde øl (brygvæsken) fra den Brown ale som vi smagte bagefter. Fin, lys og let drikkelig øl på ca. 3-4%
  – En dejlig Brown ale, ca. 7,5%
  – En humlet pilsner på ca. 4,5%
  – Og til sidst en DTU Julebryg, en porter hvor der var leget med stjerneanise, eget ristet malt samt Novo enzymer som gav smagen af lakrids.
  En spændende og inspirerende aften med godt øl til.
2017 Besøg på Ølkollektivet
 • 16 forventningsfulde håndbryggere mødte op på Herlev station denne herlige lørdag og alle fik udleveret en goodiebag med lidt forplejning bestående at 1,66L øl og saltstænger til den lange rejse til Gørløse som både bestod af tog, bus og en frisk travetur.

Vejret var med os og stemningen var høj da vi ankom til Borup Mejeri hvor Ølkollektivet ligger og Tobias fra Øl snedkeren tog imod os havde gjort klar til første smagning samtidig med at vi indtog de bestilte sandwich.

Tobias fortalte om Ølkollektivet, som i dag består af Ølsnedkeren og Brøggeren som han begge er med i, og af Dry & Bitter Company. Vi fik en fin rundvisning og hele tiden suppleret med smagninger af deres gode drikke, der var både smagninger at det bløde og runde og af det syrlige øl som Brøggeren gør en del i.

Inden solen gik ned tog vi turen tilbage mod København, nærmere bestemt Gormsgade hvor Maltbazarens nye øl bar Brewers Inc. ligger. Herfra står aftnen lidt uklar, men hyggeligt var det.

Bryggeribesøg 2015 på Brewski og Helsingborgs bryggeri

10 håndbryggere fra Herlev Håndbryggerlaug mødtes på Herlev Station lørdag morgen den 19. september for at tage med toget mod Helsingør og derfra med færgen til Helsingborg. Rejseudvalget havde sørget godt for forplejning undervejs med morgenbasser, bitter og humledåser.

Vel ankommet til Helsingborg var der en lille vandre tur på 20 minutter, men det var hele turen værd :o)

Fredrik fra Brewski modtog os, inden rundturen smagte vi på den første at i alt 6 øl vi skulle igennem samtidig med han fortalte alt om bryggeriet, måden de brygger på og de specielle ingredienser de bruger i øllet, mens head brewer Marcus Hjalmarsson var i gang i bryggeriet. Det blev til nogle gode timer og rigtigt godt øl.

 Ca. 200m fra Brewski ligger Helsingborg Bryggeri, vi havde forsøgt at få en aftale om en rudvisning, men de havde ikke svaret tilbage. Vi valgte dog at kigge ind alligevel og der var rig mulighed for at købe smagsprøver. Heldigvis var det en af ejerne, Rasmus Varfeldt, som stod bag baren og da han kunne kende formanden fra deres snak på ølfestivallen i København arrangerede han straks en privat rundvisning i bryggeriet og med smagning af bryggeriets julebryg, direkte fra lagertanken.

 En lang, men dejlig dag, der sluttede med smørrebrød og Wiibroe porter i Helsingør.

Bryggeriet Skands 19. september 2011

Igen, igen besøgte vi Bryggeriet Skands og hørte om Birthes mange erfaringer og hendes kærlighed til til det gode øl med mange smagsnuancer.